T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİTLİS / MERKEZ - ÖĞRETMENEVİ VE AKŞAM SANAT OKULU

Tarihçe

.

KURUMUMUZUN TARİHÇESİ

 

            Bitlis Öğretmenevi binası 1968 yılında Bitlis Lisesi öğrenci pansiyonu olarak inşa edilmiş, 1982 yılında Öğretmenevi olarak hizmete açılmıştır.

            İlk açıldığında 100 kişilik lokal salonu, 35 kişilik otel bölümü, 30 kişilik yemek salonu ve 30 kişilik oturma salonu ile hizmet vermekte olan öğretmenevi daha sonra binanın çevre düzenlemeleri, kalorifer ve su tesisatlarının onarımı, bina içi ve dış cephe değişiklikleri yapılarak daha kullanışlı ve verimli hale getirilmiştir.

             17/12/2013 tarihinde eski hizmet binasından yeni yapılan hizmet binasına taşınarak 60 oda, 102 yatak kapasitesi ile faaliyetlerine         başlamıştır. İlk açıldığında kış ayına denk gelmesi nedeni ile sadece konaklama hizmeti aktif hale getirilmiştir. Daha sonraki süreçlerde konaklama biriminin faaliyetlerinin artmasıyla birlikte, kafeterya ve yemek hizmetleri  aktif hale getirilmiştir. Her geçen gün hizmet kalitesini artırma hedefiyle kurumumuz çalışmalarını hızlandırmıştır. 2015 yılında konferans salonu açılmış, 2016 yılında hizmet birimlerine bir yenisi daha eklenerek, fitness salonu hizmete açılmıştır.

Kurum standartlarını artırma hedefiyle otel odalarının ihtiyaçları öncelikli olarak tamamlanmış günümüzdeki hale getirilmiştir. 2019 yılda odaların zeminlerinde bulunan halılar kaldırılmış, yerine laminant parke yapılmıştır. Kafeterya bölümünde değişiklikler yapılarak, her türlü yiyecek içecek hizmetleri veren bir cafe haline getirilmiştir.

Öğretmenevinin ismine, anlamına ve amacına layık bir hizmet hedefiyle çalışmalarımız devam edecektir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.11.2023 - Güncelleme: 15.11.2023 16:35 - Görüntülenme: 53
Kaynak: /icerikler/tarihce_14459904.html
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
.,